Wednesday, January 5, 2011

PEHH .. !! what an awesome day !

heyy wednesday ;) hari ni sungguh terbaik , ntah kenapa aku bangun2 terus mencari makanan , macam "BERUANG MENCARI MADU" , umphh sup ayam yg pedas dan holiauw + roti fino menjadi mangsa breakfast aku , senyum perut aku dibuatnya , kt egypt ni mmg bahan mentah utk masak mknn melayu mmg susah  nk ditemui , tp hasil titik peluh "chef belanda" dan assistant-nya "chef apek "  terhasil lah SUP AYAM HOLIAUW , jeng jeng jeng ..
SUP AYAM HOWLIAW

BAHAN - BAHAN :

1 : Bawang Merah
2 : Bawang Putih       
3 : Serai
4 : Sup Bunjut (kt sini x ada , so x guna)
5 : Lada Hitam
6 : Kayu Manis
7 : Cengkih 
8 : Buah Pelaga
9 : Lada Sulah
10 : Cili Hijau
11 : Garam (secukup rasa)
12 : Air

*p/s: Aku pun tak tau kenapa sup tu warna hitam ? hahah ! ;p

Tuesday, January 4, 2011

MY NEW DAY IN THE BLOGGING WORLD :)

heyy everybodayy , aku masih baru lagi dalam BLOGGIN WORLD nihh , bak kata org2 tua mcm "BABY BARU NAK BERTATEH ;D .. hold on .. korg nk tau sebab2 kenapa aku buat blog ? klu x nk tau pun x pe , tp aku nk bgtau gakk , TAK KIRA ! ;D LOL *ada aku ksah :D*


SEBAB2 PENTING KENAPA AKU BUAT BLOG :
1 : Untuk mengimprove BM n BI
2 : Untuk SHARE pendapat ngn semua org (dont worry , aku OPEN MINDED)*chill yoo ;D
3 : Sbb tertarik/teruja tgk blog member2 yg AWESOME
4 : Isi masa lapang , boring .. drpd melepak kann .. lols
5 : Nak bg typing jd laju , bkn laju biasa , tp laju glee ;D

... tuu laa sbb2 nye , yoo yoo ! aku baru lg , so perlukan byk tunjuk ajar utk buat blog jd lebih COOL , so if there's anything just leave a comment , jgn malu2 , tq .. ;D kayy , *indo* aku berangkat dulu yeah , moga ketemu lagi lain hari , :)